M&A steeds populairder

Dat bedrijven fuseren en elkaar overnemen is niets nieuws, maar M&A als discipline werd pas in de jaren tachtig geboren, toen marktliberalisering en technologische vooruitgang het tijdperk van de megadeal inluidden. Er ontstond een ecosysteem met corporate M&A, M&A-advieskantoren en private equity die bedrijven hielpen dominantie in hun sector te bereiken.

Read this article

Overnamemarkt definitief hersteld

In de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse overnamemarkt zich definitief hersteld. Het aantal verkooptransacties steeg met 21 procent.

Read this article
Dutch

ESG loont: gebruikmaken van de ‘greenium’ in M&A

M&A-professionals zijn zich steeds bewuster van het belang van milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-criteria bij het creëren van waarde. Een gerichte ESG-benadering kan namelijk leiden tot hogere waarderingen, het ontdekken van de beste investeringskansen en leiden tot de hoogste exit-multiple.

Read this article
Dutch

Innovatie en digitale tools ondersteunen grensoverschrijdende transacties

Cross border transacties nemen toe in het MKB. Europese bedrijven blijken populaire targets.

Read this article
Dutch

Branche-overschrijdende M&A - toegang tot een vijver vol nieuwe kansen

Nu het stof van de Covid-19-pandemie optrekt, ontstaan er nieuwe M&A kansen: bedrijven steken branchegrenzen over om nog meer synergievoordelen te behalen.

Read this article
Dutch

Dealsuite definieert nieuwe M&A branche-indeling en verwelkomt corporate M&A teams als klant

Dealsuite, een internationaal netwerk- en communicatieplatform voor ‘dealmakers’, heeft vandaag de volgende stap aangekondigd in hun ondersteuning bij het matchen van fusies en overnames: een nieuwe, veel ruimere brancheclassificatie. En het openen van de deuren voor corporate M&A teams.

Read this article
Dutch

De ESG-klok tikt door voor M&A

Fusies en overnames kennen verschillende dealmakers en dealbreakers. Steeds vaker zijn dat factoren op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur, ofwel ESG (<em>Environmental, Social & Governance</em>). Wil je een bedrijf overnemen, dan is het cruciaal om van tevoren te bedenken hoe het betreffende bedrijf scoort op het gebied van ESG. En welke mogelijkheden er zijn om dat verder te verbeteren.

Read this article
Dutch

Aanjager van innovatie en groei: M&A als tweede natuur

De meeste bedrijven beschouwen groei als een essentieel onderdeel van de strategie. Groei leidt in de regel namelijk tot hogere winsten en maakt het gemakkelijker om activa te vergaren, investeringen te financieren en talent aan te trekken. Zonder groei lopen bedrijven het risico hun voorsprong op de concurrentie te verliezen.

Read this article
Dutch

Datarooms nemen de volgende stap en zetten in op AI en Machine Learning

In 2020 is Dealsuite een strategisch partnerschap aangegaan met Admincontrol, onderdeel van VISMA en marktleider in Scandinavië, om haar klanten een ‘best in class’ virtuele dataroom te kunnen bieden.

Read this article
Dutch

Waarom VINCI Energies bekend en toegankelijk wil zijn in de M&A markt

Het afgelopen jaar was voor VINCI Energies een rustig jaar op het gebied van M&A. Dit jaar wordt dat anders, zegt Royen.

Read this article
Dutch

Overname Barometer H2-2020

Overnamemarkt toont snel herstel. EBITDA multiple gestegen naar 4.85. Dealwaardes toegenomen. K-vormig herstel. Beschikbaarheid F&O financiering gedaald.

Read this article
Dutch

Overname Barometer H1-2020

Aantal grotere deals afgenomen. Gemiddelde EBITDA multiple daalt naar 4,70. Meeste transacties met vreemd vermogen gefinancierd.

Read this article