Dutch

FOMO in M&A - Het reële risico om deals mis te lopen

Een deal mislopen hoor er helaas bij als M&A professional. Tegenwoordig kan technologie dit risico echter significant verkleinen.

Read this article
Dutch

Het netwerk van corporate M&A teams is niet eindeloos (tenzij…)

Een gezonde financiële positie en een duidelijke groeiambitie zijn de perfecte ingrediënten voor een M&A strategie. Maar het traditionele netwerk is niet eindeloos.

Read this article
Dutch

M&A kansen in het MKB

Strategische kopers en investeringsmaatschappijen acquireren steeds vaker in de lage middenmarkt.

Read this article
Dutch

Nederlandse bedrijven goedkoop

In vergelijking met onze buurlanden zijn Nederlandse MKB-bedrijven relatief goedkoop. Voor vergelijkbare bedrijven wordt in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tussen de 11 en 20% meer betaald. Voor bedrijven in de sector Gezondheid & Farmacie kan het verschil in opbrengst zelfs oplopen tot 35 procent.

Read this article

Een nieuwe M&A-benadering: tools voor het scouten van targets

Voor M&A-professionals heeft de digitalisering van M&A geleid tot een beter overzicht en meer toegankelijkheid en efficiëntie in het dealsourcing proces.

Read this article

Terugblik op 2021: M&A verrassend veerkrachtig

Op de M&A-markt namen veel bedrijven een afwachtende houding aan door zowel lopende deals als hun zoektocht naar nieuwe targets uit te stellen. Maakt deze onrust door Covid nu plaats voor een nieuwe opleving in M&A?

Read this article
Dutch

M&A in de jaren 20

Technologie is de drijvende kracht achter de veranderingen geweest en maakte de toegang tot M&A laagdrempeliger. Bedrijven in het middensegment van de markt omarmen nu ook nieuwe technologieën om hun deelname aan fusies en overnames een boost te geven en een proactievere houding aan te nemen.

Read this article

Zo maakt een ‘klassieke’ groothandel internationale en digitale groeiambities waar met een overname

Zo maakt een ‘klassieke’ groothandel internationale en digitale groeiambities waar met een overname

Read this article

Overname Costo Intralogistics door OxGreenfield onderschrijft de toegevoegde waarde van Dealsuite

Om toekomstige groei te faciliteren slaan magazijn automatiseerder Costo Intralogistics en zusterbedrijf Xtend Business Software de handen ineen met investeerder OxGreenfield.

Read this article

Verschillen in waarderingen stimuleren grensoverschrijdende deals

Flinke verschillen in waarderingen binnen Europa stimuleren grensoverschrijdende transacties.

Read this article

Product update: Nieuwe features, verbeterde matching & extra functionaliteiten

Focus is essentieel bij het doorvoeren van verbeteringen. Onze focus is en blijft sinds dag 1 hetzelfde: M&A professionals helpen met meer (relevante) dealflow. Daarom presenteren we enkele nieuwe features die het productteam samen met ons feedbackpanel heeft uitgebracht.

Read this article

Veranderende mentaliteit onder LP's: niet langer een passieve investeerder

De manier waarop veel limited partners (LP's) hun beleggingen benaderen is de afgelopen 18 maanden sterk veranderd. De LP neemt niet langer genoegen met de rol van passieve investeerder en wil steeds vaker inspraak op de manier waarop onderliggende beleggingen worden beheerd. Daarmee wordt er een hogere mate van transparantie van de GP verwacht.

Read this article

M&A steeds populairder

Dat bedrijven fuseren en elkaar overnemen is niets nieuws, maar M&A als discipline werd pas in de jaren tachtig geboren, toen marktliberalisering en technologische vooruitgang het tijdperk van de megadeal inluidden. Er ontstond een ecosysteem met corporate M&A, M&A-advieskantoren en private equity die bedrijven hielpen dominantie in hun sector te bereiken.

Read this article

Overnamemarkt definitief hersteld

In de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse overnamemarkt zich definitief hersteld. Het aantal verkooptransacties steeg met 21 procent.

Read this article

Brookz Overname Barometer H1-2021

Dit is de Overname Barometer, het halfjaarlijkse onderzoek van Brookz, platform voor bedrijfsovername. Hierin vindt u cijfers en trends over de Nederlandse MKB- overnamemarkt (bedrijven met 0,5 tot 30 miljoen euro omzet).

Read this article
Dutch

ESG loont: gebruikmaken van de ‘greenium’ in M&A

M&A-professionals zijn zich steeds bewuster van het belang van milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-criteria bij het creëren van waarde. Een gerichte ESG-benadering kan namelijk leiden tot hogere waarderingen, het ontdekken van de beste investeringskansen en leiden tot de hoogste exit-multiple.

Read this article
Dutch

Innovatie en digitale tools ondersteunen grensoverschrijdende transacties

Cross border transacties nemen toe in het MKB. Europese bedrijven blijken populaire targets.

Read this article
Dutch

Branche-overschrijdende M&A - toegang tot een vijver vol nieuwe kansen

Nu het stof van de Covid-19-pandemie optrekt, ontstaan er nieuwe M&A kansen: bedrijven steken branchegrenzen over om nog meer synergievoordelen te behalen.

Read this article
Dutch

Dealsuite definieert nieuwe M&A branche-indeling en verwelkomt corporate M&A teams als klant

Dealsuite, een internationaal netwerk- en communicatieplatform voor ‘dealmakers’, heeft vandaag de volgende stap aangekondigd in hun ondersteuning bij het matchen van fusies en overnames: een nieuwe, veel ruimere brancheclassificatie. En het openen van de deuren voor corporate M&A teams.

Read this article
Dutch

De ESG-klok tikt door voor M&A

Fusies en overnames kennen verschillende dealmakers en dealbreakers. Steeds vaker zijn dat factoren op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur, ofwel ESG (<em>Environmental, Social & Governance</em>). Wil je een bedrijf overnemen, dan is het cruciaal om van tevoren te bedenken hoe het betreffende bedrijf scoort op het gebied van ESG. En welke mogelijkheden er zijn om dat verder te verbeteren.

Read this article
Dutch

Aanjager van innovatie en groei: M&A als tweede natuur

De meeste bedrijven beschouwen groei als een essentieel onderdeel van de strategie. Groei leidt in de regel namelijk tot hogere winsten en maakt het gemakkelijker om activa te vergaren, investeringen te financieren en talent aan te trekken. Zonder groei lopen bedrijven het risico hun voorsprong op de concurrentie te verliezen.

Read this article
Dutch

Datarooms nemen de volgende stap en zetten in op AI en Machine Learning

In 2020 is Dealsuite een strategisch partnerschap aangegaan met Admincontrol, onderdeel van VISMA en marktleider in Scandinavië, om haar klanten een ‘best in class’ virtuele dataroom te kunnen bieden.

Read this article
Dutch

Waarom VINCI Energies bekend en toegankelijk wil zijn in de M&A markt

Het afgelopen jaar was voor VINCI Energies een rustig jaar op het gebied van M&A. Dit jaar wordt dat anders, zegt Royen.

Read this article
Dutch

Overname Barometer H2-2020

Overnamemarkt toont snel herstel. EBITDA multiple gestegen naar 4.85. Dealwaardes toegenomen. K-vormig herstel. Beschikbaarheid F&O financiering gedaald.

Read this article
Dutch

Overname Barometer H1-2020

Aantal grotere deals afgenomen. Gemiddelde EBITDA multiple daalt naar 4,70. Meeste transacties met vreemd vermogen gefinancierd.

Read this article